keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

…ja lopussa Saksa voittaa



Gotthard on kaljuuntunut, vähän hipsterimäisiä piirteitä omaava noin kolmekymppinen kaveri. Hän pyörittää puhelin/netti/tv –firma Kabel BW:n asiakaspalvelua liikkeessään muutaman korttelin päässä. Viimeisen viikon aikana kyseinen tila tuli liiankin tutuksi meille, kun Internettimme päätettiin kytkeä pois päältä byrokratian vuoksi kuun vaihteessa, ja yritimme saada sitä takaisin. Gotthard ei enää jaksanut käyntejämme putiikissaan ja käynnisti rotaation liikkeiden välillä asettaen eteemme neitokaisen, joka viimein myönsi: ”jätkät, teillä ei ole mitään jakoa saada nettiä takaisin pyörimään ellette allekirjoita uutta 24 kk:n sopimusta.” Viikon verran pelattiin pingistä seinää vastaan ja lopussa Saksa voitti.  

Tää toimisto on hieno mesta - etenkin sateella. 



Onkel Otto on paikallinen schnitzel –kuningas. Hän loihtii koko osavaltion herkullisimmat ja valtavimmat schnitzel-annokset noin kymmenen euron hintaan. Otto oli juuri oikea ravintola palkitsemaan väsyneet kielikurssilaiset intensiivisaksan lopputentin jälkeen. Perunoiden, sipulin ja schnitzelin kylkeen paikallista Wulle-olutta ja hyvää seuraa. Tentti oli yhtä taputtelua ja koin hetken ajan päihittäneeni Saksan – sitten tapahtui Oton valtava annos ja Otto nousi niskanpäälle, kun schnitzelien jäljiltä lisukkeet eivät enää uponneet… ja Saksa voitti. 

Omistettu Juuso "edes-instagram-ei-saa-tätä-kuvaa-näyttämään-houkuttelevalta" Helanderille

München on naapuriosavaltio-Baijerin pääkaupunki 1,3 miljoonalla asukkaallaan. Päätimme pääsiäisen kunniaksi käydä Brokkalan kanssa kurkkaamassa hoodit ja samalla siellä moikata lappee-tovereitamme Sampsaa ja Kaisaa, jotka ovat Grazissa vaihdossa. Pitkänperjantain kunniaksi poimimme kartasta mahdollisimman pääsiäismäiseltä kuulostavan paikkakunnan - oli siis pysähdyttävä Memmingenin rautatieasemalla. Paikka ei tarjonnut yhtään mitään muuta kuin olohuonemaisen pikkupubin aseman kyljessä. Siellä jekut naamaan jäädytetyistä laseista ja seuraavalla junalla Müncheniin. Parin päivän turistihämmästelyn jälkeen ei olisi halunnut herätä lumisateeseen ja hotellin viereisen Paulanerin panimon hajuun. Ja Sa… - itse asiassa Baijeri voitti.

Jatketaan omistuksilla: tää müncheniläis-kaveri on kyllä niin Karlolle!


Gary Lineker on viisas mies. Eilen olimme vaihtariporukalla baarissa katsomassa Dortmundin ja espanjalaisen Malagan välistä Champions League –ottelua. Kuppilassa oli helposti useita satoja kuningaslajin ystäviä ja tunnelma oli äärimmäisen kliseisesti sanoinkuvaamaton Dortmundin iskettyä lisäajalla kaksi vaadittavaa maalia Reusin ja Felipe Santanan toimesta. Lineker oli jo aiemmin kertonut kenties suurimman totuuden: jalkapallo on laji, jossa 22 miestä häärii kentällä – ja lopussa Saksa voittaa!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti